PARELHOENSTRAAT 33 - 9080 LOCHRISTI

Laurens

Laurens

Kinesist

Over mezelf

Al van jongs af aan ben ik geboeid door de complexiteit van het lichaam en dan vooral de werking van het bewegingsstelsel. De nauwe samenwerking tussen hersenen, spieren en de gewrichten. Het evenwicht van dit complex geheel kan gemakkelijk verstoord worden door o.a. traumas, systeemziektes, overbelasting of als er gewoonweg verkeerd met het lichaam wordt omgegaan. Dit laatste zien we zeker als je kijkt naar de vele heel overbelastende of juiste veel te statische jobs die op grote schaal worden uitgeoefend.

Zelf sta ik sportief in het leven waarbij ik een verscheidenheid aan sporten uitoefen van lopen, fietsen, fitness/crossfit, kickbox tot muurklimmen. Hierdoor heb ik een goede lichaamskennis en zal ik geen oefening geven welke ik zelf niet al uitvoerig heb uitgeprobeerd. Dit geeft mij de kracht om zeer gemakkelijk correcte aanpassingen/aansturingen te geven om het gewenste effect te bereiken.

Afhankelijk van de pathologie probeer ik met mobilisaties, massage, oefentherapie, taping en dry needling op een zo lichaamsvriendelijke manier je klachten te verminderen of volledig te elimineren en je levenskwaliteit samen te verhogen.

Als afgestudeerde in de musculoskeletale kinesitherapie ben ik sinds 2016 te werk als zelfstandig kinesitherapeut. Hier behandel ik een gevariëerd publiek met een breed spectrum aan letsels/diagnoses waaronder neurologische aandoeningen, sport gerelateerde letsels, nek & rug gerelateerde klachten, pre)- en postnatale kinesitherapie, respiratoire kinesitherapie en algemene kinesitherapie. Deze zelfstandige activiteit doe ik in combinatie met mijn halftijdse job in een woonzorgcentrum, waar ik vooral een combinatie van knie & heupprothesen, CVA patiënten en de algemene geriatrische patiënt met verhoogd valrisico te zien krijg. De combinatie van deze twee jobs zorgt ervoor dat ik de kennis en ervaring heb om zowel de heel acute als chronische patiënt te behandelen.