PARELHOENSTRAAT 33 - 9080 LOCHRISTI

Respiratoire revalidatie

Behandeling van acute en chronische luchtwegproblemen

Luchtwegklachten

Bij respiratoire revalidatie staat de behandeling van luchtwegklachten en longproblematiek centraal. Mogelijke aandoeningen zijn: chronische en/of recidiverende luchtweg infectie bv. COPD, bronchiëctasie, pneumonie, bronchorroe, mucovisidose, primaire ciliaire dyskinesie en astma.

Deze revalidatie is vooral gericht op het verbeteren van levenskwaliteit, het onder controle krijgen van een ziekte, beter functioneren en het terug actief worden.

De behandeling bestaat vaak uit een combinatie van technieken: sputumevacuatie, ademhalingstechnieken, correct aanleren van inhalatie medicatie (puf en aërosol) en neusspoeling, training van de longvolumes, mobilisaties en opbouwen van de algemene conditie in de oefenzaal.

Ina Creten is geaccrediteerd lid van het BVRK (https://www.abkr-bvrk.be/nl/), de Belgische Vereniging voor Respiratoire Kinesitherapie. Ze heeft over de jaren een grote beroepsbekwaamheid opgebouwd op het vlak van respiratoire revalidatie.

Behandelingen

- Reinigen van bovenste luchtwegen d.m.v. neusspoeling
- Uitleg correct gebruik aërosol / puffer /poederinhalatoren: om de medicatie zo effectief mogelijk in te nemen, maximale depositie ter hoogte van de longen na te streven.
- Uitleg omtrent correct reinigen materiaal
- Autogene (geassisteerde) drainage
- Ademhalingsoefeningen
- Mobiliserende oefeningen van de borstkas

Contacteer ons

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website