PARELHOENSTRAAT 33 - 9080 LOCHRISTI

OVER

Ina Creten

Kinesiste & Golf physio coach

Over mezelf

Ik ben sinds 1994 actief als kinesiste en ben nog steeds heel gedreven en gemotiveerd om steeds nieuwe technieken en visies bij te leren.

Na 26 jaar ,waarvan 14  jaar groepspraktijk, heb ik beslist te heroriënteren en terug over te stappen naar een solopraktijk. Gedurende gans mijn carriere heb ik steeds meer het gevoel en de passie gekregen voor bepaalde deelgebieden binnen de kinesitherapie en wil daar heel graag in verder gaan. Ik verdiepte me reeds lange tijd in de respiratoire kinesitherapie en verkreeg hierdoor een bijzondere beroepsbekwaamheid in respiratoire kine. Ook op het vlak van pelvische reëducatie en vestibulaire kine blijf ik me continue bijscholen.

Elke kine heeft natuurlijk zijn specialisaties. Persoonlijk verdiepte ik me in ademhalingstherapie en verkreeg hierdoor een bijzondere beroepsbekwaamheid in respiratoire kine.

In mijn vrije tijd kan je me regelmatig terugvinden op de golfclub. Hier kwam ik in contact met andere golfers en ook met golfspel gerelateerde lichaamsklachten. Ik verdiepte me in deze problematiek en volgde een cursus aan het Titleist Performance Institute in Californië. Ik behaalde er level 1 en ben tpi certified level 2 medical professional. Nu probeer ik met de juiste begeleiding golfspelers te laten genieten van het golfspel met zo min mogelijk klachten en hun spel te verbeteren door het aanleren van betere golf-specifieke lichaamsbewegingen.

Je kan ook terug te vinden op volgende sites van beroepsverenigingen:

www.abkr-bvrk.be

www.mijnlongrevalidatie.be

www.pelvired.be

www.bicap.be

www.mytpi.com

De praktijk

De praktijk beschikt over 2 aparte gesloten behandelruimtes, en een oefenzaal met het diverse toestellen ( loopband, hometrainer, powerplate….) In elke specialisatie behandel ik de patient met zorg en passie. Er wordt gestreefd naar gespecialiseerder zorg, waarbij overleg met de patiënt en arts centraal staan.

We beschikken over een bijzondere bekwaamheid in respiratoire kine, scholen ons constant bij en verkregen het PQK label.