PARELHOENSTRAAT 33 - 9080 LOCHRISTI

GOLF PHYSIO

Hoe gaan we te werk?

Intake

Via een vragenlijst worden je HCP, spelniveau, doelen en eventuele hindernissen bepaald. Vervolgens word je lichaam via een TPI screening (Titleist Performance Institute) onderzocht op lenigheid, stabiliteit en mobiliteit door middel van 16 testen. Hiermee kunnen eventuele lichaamseigen beperkingen en blessuregevoelige regio’s in kaart worden gebracht en kan er verder gekeken worden waarom een swingbeweging niet vlot verloopt.

Door de frontale en sagitale opname van de swing kunnen 12 karakteristieken bepaald worden.

Bespreking analyse

Tijdens deze bespreking wordt het resultaat van de analyse besproken. Hieruit wordt bepaald welke lichaamsbeperkingen of klachten aan de oorzaak liggen van het vastlopen van je swing.

Opstellen oefenschema

Aan de hand van de analyse wordt een persoonlijk oefenschema opgemaakt. Hierin wordt de nodige aandacht besteed aan opwarming en worden algemene tips en oefeningen meegegeven. Via persoonlijke begeleiding kijk ik erop toe dat de oefeningen correct worden uitgevoerd. We werken hierbij samen aan kracht, stabiliteit en flexibiliteit. Deze factoren samen zijn immers bepalend voor je golfcapaciteiten.

Regelmatig worden er ook groepscoachings georganiseerd en dit in samenwerking met Anthonie, de golf pro op Puyenbroeck te Wachtebeke.

Ina Creten is een TPI certified coach.

Contacteer ons

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website