PARELHOENSTRAAT 33 - 9080 LOCHRISTI

Dry needling

Een behandelmethode waarbij met een naald in verdikkingen van een spier wordt geprikt

Triggerpoints

Dry needling is een behandelvorm waarbij door middel van een acupunctuurnaald spierknopen worden ontspannen. Deze spierknopen kunnen in een gespannen spier voorkomen en worden ook wel triggerpoints genoemd. Naast lokale drukpijn kan deze triggerpoint ook uitstralende pijn elders in het lichaam geven, ver van de triggerpoint verwijderd. Triggerpoints kunnen zich op verschillende manieren uiten:

  • pijn ter plekke in de spier met of zonder uitstraling
  • bewegingsbeperkingen en/of stijfheid
  • verminderde kracht bij aanspannen van de spier

Dry needling is niet het zelfde als acupunctuur aangezien het niet werkt met een energieconcept. Bij acupunctuur worden meridianen (energiebanen) aangeprikt ter herstel van de Chi. Dry needling werkt door middel van het aanprikken van triggerpoints (spierverhardingen) in de spier ter herstel van de soeplesse van de spier en vermindering van de uitstralende pijn.

Hoe voelt de behandeling aan?

Het inbrengen van de naald voel je niet of nauwelijks. Bij aanprikken van de triggerpoint kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dit voelt aan als schokjes in de spier. Na deze schokjes ontspant de spier en neemt de pijn die met de spierspanning gepaard gaat meestal af en de souplesse van de spier toe. Vaak is het hierna mogelijk om te bewegen met veel minder pijn. Soms treden er nog lichte nareacties op waarbij je het tijdelijk iets warmer kunt krijgen, je gaat zweten of dat je je even naar of vermoeid voelt. Het is niet iets waar je je zorgen over hoeft te maken. Deze klachten verdwijnen snel weer.

Contacteer ons

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website