PARELHOENSTRAAT 33 - 9080 LOCHRISTI

Bewegen op Verwijzing

Via een beweegplan op weg naar een actiever en gezonder leven

Wat is Bewegen op Verwijzing

Bewegen op Verwijzing (BOV) helpt mensen die een gezondheidsrisico lopen omwille van onvoldoende lichaamsbeweging, op weg naar een actiever en gezonder leven. Dit gebeurt via een beweegplan op maat met professionele coaching.

Voor u terecht kunt bij de BOV-coach, heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. De huisarts schat eerst uw gezondheidsrisico in en bekijkt samen met u of Bewegen op Verwijzing een geschikte oplossing is.

Eens u een verwijsbrief van uw huisarts heeft bekomen, kan u een afspraak maken bij een BOV-coach.

De BOV-coach stelt vervolgens een persoonlijk beweegplan op. Dit gebeurt in samenspraak en rekening houdend met uw persoonlijke interesses en mogelijkheden. Met de fiets naar het werk, in de tuin werken, gaan wandelen, sporten…de voorbeelden zijn legio. Belangrijk is dat de beweging eenvoudig is en vlot in te passen in het dagelijkse leven.

Hoe werkt het en voor wie?

Er wordt gestart met een intake-gesprek, waarin we samen het beweegschrift overlopen en alvast een kleine aanpassing doen in de dagelijkse routines.

Na 3 weken wordt er een opvolgingsgesprek ingepland om samen een fijn beweegplan uit te werken.

Verder is er de mogelijkheid tot meerdere opvolgingsmomenten, dit gedurende 2 jaar.

Bewegen op Verwijzing is een systeem dat werkt met punten. Enkel mensen die gedomicilieerd zijn in of verblijven in een instelling gelegen in het Vlaamse Gewest of in het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad komen hiervoor in aanmerking.

Er wordt gestart met 84 punten en bij elke begeleiding gaan er punten af. Het is wel mogelijk om af te wisselen tussen een groepsbegeleiding en een individuele begeleiding.

Eens de jaarlijkse punten op zijn, stopt de tussenkomst van de Vlaamse overheid. U kan dan wel nog beroep doen op uw BOV-coach maar dan betaalt u zelf het volledige tarief.

Bewegen op Verwijzing richt zich op mensen met diverse gezondheidsrisico’s. Een aantal voorbeelden hiervan: overgewicht, diabetes type 1 en 2, hart- en vaatziekten, stress,…

Een volledig overzicht hiervan kan u vinden op de de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Wenst u meer info en wil u weten wat een BOV-coach voor u kan betekenen, aarzel dan niet contact met me op te nemen.

Contacteer ons

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website